Så förra veckan hade jag telefonmöte med en arbetsförmedlare, det va ett planeringsmöte för mig. Men jag fick en del info som va användbart så igår skicka jag in ansökan till komvux om att plugga Engelska och matte B.
 
Om vi bara pausar där så måste jag säga att när jag fyllde i ansökan så va förvirringen total. På min tid hette det A,B och C osv. Idag heter det tydligen i siffror i stället. Så jag ansökte om att läsa Engelska 6 som David fick berätta för mig motsvarar B. Sen är det matten, då är det alltså matte 2 jag ska läsa. Men sen finns det 2a, 2b 2c och allt vad det nu är. Så jag fick sätta mig och googla vilken det är jag ska läsa egentligen. 
 
Säkert någon mening med det hela, men jag kände bara att varför ska dom göra det så komplicerat? Kan dom bara ha en Matte B lixom? Men det verkade vara olika inriktningar om jag fatta rätt. En hel vetenskap att bara veta vad sjutton man ska plugga typ.
 
Så får vi se om jag får plugga för det första eller om massa andra ska komma före i kön, och om jag får ersättningarna jag sökt. Man kunde tydligen få en viss ersättning från a-kassan om man läser på deltid, sen tänkte jag söka enbart bidraget från CSN så får vi se om det funkar att leva på och om dom beviljar det.
 
Hade dock inte så mycket dagar kvar hos akassan så jag funderar på att läsa ett av ämnena nu och kanske ett via arbetsförmedlingen när mina stämpeldagar gått ut för jag tror inte jag hinner bli klar med båda ämnena innan dagarna är slut.
 
Så nu är några bollar i rullning i alla fall...
 
I helgen va vi i Västerås då Davids pappa fyllde 50, så vi hade en överaskningsfest för honom. Hela helgen va mycket trevlig, Milou fick dock va hos sin mormor och morfar då det skulle vara barnfritt. Ni kan ju gissa om jag sakna henne? Hon har varit borta en hel helg innan men då har jag och David varit hemma och vilat upp oss samt tagit igen förlorad tid med städning osv. Nu va vi ändå 2 timmar bort. Men hon hade haft det superkul hela helgen hon med, vilket jag inte hade en tvekan om i och för sig. 
 
Jag har också lagt ut en annons på Diablo nu. Det känns tråkigt såklart men jag hoppas att hon kan få komma till ett hem där hon får den uppmärksamhet och tid hon förtjänar. För sedan Milou kom så har hon inte fått det. Hon va ju våran lilla bebis innan, sen tror jag hon känner sig lite bortglömd och åsidosatt sen Milou kom, vilket jag med dåligt samvete måste medge är helt korrekt. Efter bara några minuter fick jag ett samtal, det lät som att någon seriös ringde och försökte prata med mig, men på något sätt så hade några snorungar kopplat ihop våra samtal så jag antar att hon som ringde trodde att det va jag som va oseriös och hörde inte av sig mer. Blir så irriterad.
 
På tal om det så har jag känt mig väldigt lättirriterad det senaste. Känns som att det är så mycket smågrejer hela tiden så jag bara orkar inte.
 
Idag är jag hemma med en sjuk Milou. Har tyckt i 2 dagar att hon känts lite varm men det har inte märkts något på henne så jag lät det va, antog att det va jag som va nojig när det gäller henne som vanligt. Men igår när vi kom hem från förskolan och hade käkat mellis va det som att det bara slog till. Det märktes på hela henne, och mycket riktigt så hade hon 39,4 i feber. Så det blev lugnt och bara mys i soffan igår. 
 
Idag är hon något piggare men det hänger i lite grann än. Så på förmiddagen har vi myst i soffan och kollat bapogran som hon säger och läst böcker. Tog även ett varmt och skönt bad innan det va dags för hennes sovstund. Hon har ingen vidare matlust heller så idag blev det välling till lunch tillslut. 
Vi hade så häftig himmel här igår, men som vanligt får jag inte till det ordentligt på bild..
 
Hårddisken på min dator börjar tydligen ge sig också. Såklart lixom. Kunde det vara sämre timing nu när jag är arbetslös igen? Så ska försöka ta tag i att lägga över allt viktigt på usb och börja kika efter en ny. Får se om det blir begagnat eller nytt, men jag behöver ju ingen monster maskin eftersom jag bara kollar youtube, netflix och surfar runt i stortsett.

Kommentera

Publiceras ej