Som ni vet gillar jag att plocka svamp, men fram till förra året har jag bara plockat vanliga kantareller. Då visa nämligen David mig trattkantareller och oj vad vi plocka! Det är ju lite roligare eftersom det växer många på ett och samma ställe.

Men så förra veckan när jag, mamma och Milou va ute och leta så fick jag googla på trattisar och kolla förväxlings svampar eftersom mamma också är osäker på att plocka sånt man inte har koll på. 

Då hitta jag en förväxlings svamp som heter rödgul trumpetsvamp som ser i stort sett exakt likadan ut och enligt Davids pappa smakar typ likadant också. 

Så vi insåg att vi antagligen plockat lite av varje vilket inte spelar någon roll då båda är delikata matsvampar som det så fint stog. 

Igår verka Milou lite piggare så vi gick ut med mamma i skogen igen och vi hitta lite vanliga kantareller men massor av trattisar/trumpeter. Det tog lixom aldrig slut.
Vi fick med oss 8-10 liter, sen hade vi varken ork eller plats för mer. 

Vet ni skillnaden mellan trattkantareller och rödgul trumpetsvamp? Jag trodde att jag visste men när man väl plockar så är den så minimal så jag har nog ingen aning trots allt. Tur att båda är ätliga.

Kommentera

Publiceras ej