Sommarjobbet är över och jag gjorde min sista dag i Fredags. Nej det blev ingen semestervecka då kontraktet tydligen va till sista Augusti, ja jag blev lite bitter, men jag kommer förmodligen vara glad när sista lönen kommer. 
 
September har nu invaderat oss och hösten kom och knacka på dörren. Det är verkligen höstrusk och kyla ute idag. Mysigt ändå tycker jag, jag gillar att mörkret kommer lite tidigare och man kan börja tända ljus, att man får börja använda sina varma och speciellt stickade tröjor igen och dricka te på kvällarna. Har inte gjort något av detta ännu men det dröjor nog inte länge.
 
1 årsen +2 dagar denna bilden togs
 
I Söndags skrev jag en att göra lista med saker jag behöver ta tag i nu när jag är arbetslös igen. Satte igång igår efter att jag hade lämnat Milou på förskolan.
 
Första punkten va att skriva in mig på arbetsförmedlingen så att jag kan få pengar och eventuellt någon hjälp på vägen. Tror ni det gick snabbt och smidigt? Nepp, självklart hade dom problem med sin sida just med inloggning och inskrivning. Det gick smidigt fram till sista steget i inskrivningen där man skulle boka ett möte eller samtal med en arbetsförmedlare. Där bara ville det inte funka. Efter att ha försökt i 2 timmar non-stop ringde jag kundtjänst för att se om dom kune hjälpa mig med sista steget så att jag kunde få det gjort. Efter 1 timme och 40 minuter kom jag fram. Tror ni dom kunde hjälpa? Nepp. 
 
Jag koka inombords och kände bara att varför finns ni ens? Lägg ner bara i stället för att man ska behöva vara beroende av er när man är i en sårbar situation, arbetslös och utan pengar. Jag va verkligen förbannad och ville bara kasta datorn åt helvete. 
 
6 timmar senare så funka det. Då hade jag suttit med det sen jag lämna Milou på förskolan kl 10, hämta henne kl 15 och kl 16 funka det äntligen. Det enda jag fick gjort utöver det va att skriva in mig på a-kassan också.
 
Försökte även få tag i lönekontoret för att få mitt arbetsgivar intyg men såklart så fick jag inte tag på personen. Jag hade verkligen en super dålig dag igår och start på veckan.
 
Men idag känns det bättre. Fick tag på lönekontoret så nu är dom viktigaste sakerna fixade.
 
Idag är Milou på förskolan mellan kl 9 och 14. Medan hon är där så passar jag såklart på att få saker gjort.
 
Så idag har jag updaterat min sida på arbetsförmedlingen, pratat med lönekontoret som jag skrev ovan, städat Milous rum, tvättar och ska laga middag innan jag hämtar henne tänkte jag så är det klart tills i eftermiddag. Fick även i uppdrag av David att vattna blommorna.
 
Har hittat en ny podd som jag lyssnar på medan jag grejar. Lika olika med Lisa Anckarman och hennes kompis Emelie. Dom är ju så härliga och så roliga! Lyssnar ni på den?
#Tisdag, #arbetslös, #höst,

Kommentera

Publiceras ej