Nu är det snart en månad sedan jag skrev något här, jag har dock varit inne och kollat i appen emellanåt och sett att det trots allt är människor inne och kikar i stort sett varje dag.

Så jag tänkte uppdatera lite om hur denna månaden varit.

Om vi börjar med jobbet så har jag varit där ganska exakt en månad nu och jobbat 2-skift. Jobbet i sig är inte så vidare kul och alldeles för enformigt för min smak egentligen. Men kollegorna har gjort väldigt mycket!

Eftermiddags veckorna har vi här hemma kallat för helvetesveckorna. Jobbmässigt är det inga problem men för vardagen har det varit ett enda stort kaos.

Jag har varit hemma runt halv 12 på kvällen och så har jag inte kunnat somna fören vid 1 tiden ungefär. Mellan 2 och 4 någon gång så vaknar Milou och det tar en stund och eventuellt en flaska innan hon somnar om. Sen vaknar hon vid halv 7-7 ungefär och vill gå upp. Då är David redan på väg till jobbet i stort sett och vi träffas knappt inget på den veckan om vi inte är uppe innan han går till jobbet. Det har varit riktigt tufft faktiskt.

Så vi tog ett gemensamt beslut att jag ska testa på att jobba ständig natt i stället. Dels får Milou mer rutiner med tiderna på förskolan och allt det där, jag får min ostörda sömn om jag bara lyckas somna när jag kommer hem, jag och David hinner träffas några timmar varje dag och det ger mer pengar i kassan. När man ser på det nu så verkar det mesta som en förbättring, men det återstår att se om det går ihop och om jag orkar med att vända helt och hållet på dygnet. 

Så idag gör jag min första natt och börjat runt 22 och slutar kl 6 i morgon bitti. Övriga dagar är det 23-6. Så det blir att jag jobbar Söndag kväll till Fredag morgon. Hoppas det ska funka och att det är bra kollegor även på detta skiftet.

Igår gjorde vi en stor rensning hemma. Mest i pysselrummet som va mer som en soptipp i slutet. David och grannen tog en vända till tippen och det är mycket bättre nu. Fick även in lite förvaring från det rummet till Milous rum till alla hennes leksaker.

Har även rensat ut grejer som jag ska ge till familjer som behöver det i närområdet. Jag har verkligen känt det senaste att jag vill hjälpa människor och familjer på något sätt så detta är ett första steg.

I morgon ska vi lämna in bilen då det va en annan bil som rulla in i våran för ett tagsen. Minns inte om jag nämnt det här, men dom skadorna ska i alla fall återgärdas i veckan.

Idag gick jag ner och träna när Milou hade ätit frukost. Jag har tänkt på det så länge nu att jag ska ta mig ner till vårat privata gym som vi har här på området. Jag känner mig nämligen alltid trött och orkeslös så jag vet att jag behöver komma igång. I förmiddags kände jag mig någorlunda pigg så jag bestämde mig. Blev 30 min kondition och så några ryggövningar eftersom som jag lätt får ont i ryggen och har super dålig hållning.

Det gick bättre än förväntat och kändes väldigt bra efteråt. Jag kände mig faktiskt pigg en timme eller 2 efter och taggad på livet. Jag hoppas att jag ska kunna hålla igång men får se hur det passar in i vardagspusslet. Annars kanske jag får tid att ta mig ner på helgerna i stället. 

Det är inte lätt att få ihop vardagen hörrni. Speciellt eftersom varken jag eller David har dom där "standard" arbetstiderna.

I eftermiddag kommer min familj hit så ska vi käka middag. Pappa åker nämligen till Mali i morgon igen och jobbar i ca 2 veckor. Han gjorde ju det för exakt 1 årsen också. Så där ligger ju givetvis en oro igen eftersom det är krig och det är inte så längesen det bombades i just Mali. Deras läger är dock relativt säkert och ligger säkert till, säger han i alla fall.

Nu ska jag försöka sova en stund så jag orkar jobba i natt. Får väl se hur det går.

Idag har vi en söt liten ballerina tjej här hemma.

Kommentera

Publiceras ej