God morgon!
Ja idag är det Måndag för mig kan man säga.
Eftersom Milou går på förskolan Tisdag-Torsdag nu när jag är arbetslös så blir Måndagen mer som en förlängning av helgen och Tisdagen blir första dagen på veckan där jag kan få saker gjort ordentligt och ostört.
 
Idag gjorde jag en att göra lista för att motivera mig lite till att ta tag i saker.
Utöver listan så ska jag försöka hinna duscha innan det är dags att hämta Milou och eventuellt pynta färdigt för det har jag inte gjort än.
 
I skrivande stund kom jag på ett par punkter till som måste bli gjort senast i morgon. 
 
Det här med adventspyntet föresten... Det har nog aldrig tagit så lång tid som i år. Innan Milou tog det ett par timmar, förra året minns jag inte men tror jag gjorde det på en dag. Jag hade räknat med 2 dagar i år men jag har fått ta lite i taget och sen har orken inte riktigt funnits där om jag ska vara helt ärlig. 
 
Jag är ju en sån som vill ha mycket också, jag går all in med allt julpynt. Vi har det inte stilrent eller följer några trender. Jag har samma lådor år efter år med tomtar och ljuslyktor som jag haft sedan jag va liten, fått och kanske köpt någon enstaka. Jag fyller hemmet med julsaker och pyntar överallt där det går i stort sett. Det ska vara rött, guld, silver och lite grönt för det är jul för mig. Hade jag haft kvar min ljusslinga med olika färger (i stället för gult/vitt ljus) så hade den garanterat åkt upp också. 
 
Jag minns att jag hade en liten plastgran på mitt rum när jag va liten som jag fick pynta själv, jag hade mitt julpynt som jag ställde upp och så hade jag den där färgglada ljusslingan. Jag minns den mysiga känslan jag hade när jag gjorde det och när jag fick lägga mig där varje kväll. 
 
Och det är det jag strävar efter. Att julen ska vara mysig och kännas som när man va barn. Det ska vara mycket och det ska vara färgglatt. Jag vill att Milou ska känna det också. Att hon ska gilla julen, tycka den är mysig och att det ska kännas och synas när julen är här helt enkelt.
 
Oj nu sväva jag iväg här. Ska ta tag i att ringa det där samtalet nu.
 
Hoppas ni får en fin Måndag! 
Tisdag mena jag ju givetvis....

Kommentera

Publiceras ej