Äntligen kom min nya hudvård!
 
Innan jag fyllde år så sa jag till David att om du inte vet vad du ska köpa till mig i present så har jag lite grejer som jag behöver, om du bara säger hur mycket du tänkt lägga på presenten så fixar jag resten själv. Och så blev det.
 
Jag satte mig och skulle beställa hudvård men det visa sig att Dr. Hauschka som jag använde tidigare verkade ha utgått i stort sett, däremot såg det ut som det kommit nya produkter. Dom va dock mycket dyrare än mina tidigare och jag har varken råd eller lust att lägga mer än 1000 kr på hudvård, vilket det förmodligen hade överstigit om jag skulle ha allt som man behöver. 
 
Så jag fick helt enkelt leta efter ett nytt märke som skulle passa mig. Jag hittade då Maria åkerbergs serie på Lykos hemsida. Det som jag tyckte va så bra va att det fanns olika storlekar så jag beställde den minsta av alla för att testa och se hur det fungerar för mig. Betalade för expressleverans så att jag skulle få det samma vecka.
 
Men så kom det aldrig och efter 1 vecka så mejla jag lyko och undra vart det tagit vägen och att jag tycker att det känns tråkigt att betala för express när det ändå kommer fram lika sent som vanlig leverans, om inte ännu senare. Fick då återbetalt för expressen och så vänta jag ytterligare några dagar. Efter ca 1,5 vecka såg jag på spårningen att det återkommit till ett ställe som retur innan det ens nått mig och då fick jag nog. Så jag mejla lyko igen och sa att jag vill ha mina pengar tillbaka i stället vilket dom skrev att jag kan få så fort paketet kommit tillbaka till dom. Kollade för bara en stund sedan och det är fortfarande fast på samma ställe... 
 
Tycker att det är tråkigt för Lyko verkar ha ett bra sortiment och ganska bra priser med. Men ska man behöva vänta så länge och att det ska krångla så är det inte värt det för mig. Och jo jag förstår att det är mycket runt Black week och jul osv, men man vet ju att det kommer och då tycker jag att man borde vara förberedd på det för företagen vet ju faktiskt ungefär hur det ser ut runt just dom tiderna.
 
Hur som helst så fick jag leta vidare helt enkelt. Trilla in på sidan Eleven men Maria åkerbergs fanns inte där så jag kolla vad dom hade för andra alternativ till naturlig hudvård och stötte då på The ordinary.
 
Den serien har jag sett en del om och dom allra flesta verkar tycka att det är bra. Så jag kolla upp vad som skulle passa mig. 
Är det bara för mig som kvalitén dras ner på bilderna när jag laddar upp dom här?
 
Det visa sig va en hel jungel av produkter och en hel vetenskap om vad som passar mig och vilka produker man kan kombinera osv. Det tog flera dagar innan jag kände mig relativt säker på att jag hade fått till det med vilka produkter som jag ska ha och till sist la en beställning.
 
Det jag såklart tycker är bra med produkterna är att dom är billiga och vad jag läste från recencioner så är dom också dryga. Dessutom va det lite rea på dom flesta av produkterna när jag beställde. Så allt som allt la jag ca 700 kr vilket jag kan tycka är värt om dom håller länge. Nu betalade ju David 500 kr så för mig blev det ingen dyr historia denna gången.
 
Som ni ser på bilden så är det en rengöring från M Picaut också. Det fanns ingen rengöring i The ordinary serien vad jag kunde hitta i alla fall så jag bestämde mig för att ta en från samma hemsida bara. Just detta märket hade fått bra recencioner också men produkterna va dyra enligt mig. Denna kosta 299 och bidrar därmed till halva priset av hela kalaset.
 
Jag började använda detta igår kväll och innan det va jag lite nervös måste jag erkänna. Dels eftersom det innehåller syror och dels för att det inte finns någon exakt anvisning om hur produkterna ska kombineras eller i exakt vilken ordning man ska ta dom.
 
Jag frågade helt seriöst David om det kunde börja fräta på huden ifall man kombinera dom fel samtidigt som jag tänkte att hade det varit farligt så hade dom ju inte gjort dessa produkter till ansiktet. Jag tänker att det hade funnits någon slags varning på förpackningen också.
 
Det jag dock tycker är dåligt är att dom inte skriver på förpackningen vad som det inte ska kombineras med. Jag läste mig till att en av mina produkter inte ska kombineras med vitamin C vilket jag också tycker att dom skulle skriva på förpackningen. Jag vet inte om det är farligt eller om dom bara slår ut varandra men ändå. 
 
Snacka om att jag är nojig..
 
Det jag kan säga om produkterna hittills är att ja dom är verkligen dryga och kommer att räcka länge samt att rengöringen känns riktigt skön för min hud. Den är ganska fet känns det som vilket jag gillar nu när min hud är så himla uttorkad. 
 
Jag tog några förebilder igår och tänker att om jag kommer ihåg så ska jag uppdatera om en månad ungefär för att se vad det gett för resultat, om det ger något alls. 
 
Har ni testat The ordinary? Vad tycker ni om produkterna i så fall?
#hudvård, #hudvårdsrutin, #mpicaut, #skincare, #theordinary,

Kommentera

Publiceras ej