Idag vakna vi klockan halv 9 trots att Milou har sovit hela natten. Kändes riktigt skönt! Så jag vakna utvilad, relativt pigg och på bra humör. Sen kom solen och humöret steg ytterligare några nivåer så jag börja fixa och dona här hemma.
 
Men det dröjde inte länge fören jag blev irriterad på små saker och på en sekund hade varenda droppe av det goda humöret runnit av mig, jag koka inombords och va redo att explodera. 
 
Har inte trott att mensen påverkar mig direkt förutom värken som jag alltid har dom första dagarna, men idag insåg jag den verkligen gör det, i alla fall dom första dagarna uppenbarligen...
 
När jag väl försökte lugna ner mig kände jag mig som ett mensmonster och tyckte synd om Milou som fick se mig så irriterad, även hon gick mig på nerverna när hon skulle vara precis runt benen på mig eller i vägen när jag försökte få något gjort. Stackars barn tänkte jag och fundera på om jag alltid kommer vara sådan denna perioden varje månad. I så fall kommer jag antagligen få spydiga kommentarer från den där lilla skitungen när hon är tonåring (ja jag är helt bombsäker på att hon kommer ha en riktig attityd och vara kaxig med tanke på hur hon är redan nu 😂).
 
Kom också att tänka på en gammal kompis mamma från när jag va liten. Hon va inte speciellt snäll eller vettig har man förstått på äldre dagar, jag kände mig som hennes humör. Häxa va det första ordet som ploppa upp i huvudet när jag tänkte på henne. Kanske inte så vidare snällt, men å andra sidan så va inte hon speciellt snäll heller. 
 
När jag la Milou och vänta på att hon skulle somna så lyssna jag på en podd som jag brukar bli på bra humör av och det hjälpte väl till att lugna mig lite. Men jag känner att jag har irritation kvar i kroppen samtidigt som jag blir lite slö när den börjar gå ur mig, det tar verkligen på krafterna att vara förbannad... 
 
Ska dricka lite kaffe, kolla på lite youtube och hoppas på att kunna lugna mig och bli glad igen.
 
Vi har superhärligt väder här idag så när lillan vaknat och käkat frukost så tänkte jag att vi ska gå ut i solen och leka i snön ett tag. 
 
Hur börja eran Måndag?
#hormoner, #mens, #mensmonster, #mensmåndag,

Kommentera

Publiceras ej