Natten va inte rolig. Först och främst kunde jag inte somna, sista gången jag kolla på klockan va den 00:22 så jag gissar att jag somna strax efter halv 1. Klockan 2 vakna Milou och grät och gnällde, testade att ge en flaska men det hjälpte inte.
 
David gick in och la sig i sitt spelrum då han börja tidigare än mig, vi brukar göra så om det blir jobbiga nätter eller att hon vaknar bara, att den som börjar tidigt får sova. 
 
Tillslut tog jag upp henne till mig i sängen där hon blev lugnare. Myste lite och sjöng för henne men så börja hon bli busig efter en stund så då fick hon åka ner i sin säng igen. Det va ingen hit men hon lugna sig ganska snart. 
 
Trodde jag skulle få sova då men varje gång jag höll på att slumra in så börja hon gnälla igen. Jag vet inte om hon hade drömt något eller bara ville ha närhet för hon brukar lugna sig ganska snabbt när man drar henne över ryggen eller liknande, vilket hon också gjorde inatt men inte varje gång. 
 
Så jag låg och sjöng och drog henne över ryggen titt som tätt, sista gången jag kolla på klockan innan jag somna va den 4. 
 
Klockan 8 eller strax innan vakna hon och det va bara att gå upp. Så idag är jag inte pigg kan jag säga. 
 
Läste förövrigt att föräldrar kan lida av sömnbrist ända fram till barnet är 6 år, främst brukar mamman drabbas. Jag förstår det, jag känner av det och jag undrar ofta hur trött det är möjligt att vara egentligen... Det betyder alltså att jag eventuellt har ytterligare 5 år framför mig utan ordentlig sömn. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Kommer jag ens minnas dom här åren? Min vän autopiloten kickar ju in så fort det behövs och har gjort sedan Milou föddes. Ska vara helt ärlig och berätta att jag kanske inte riktigt minns exakt hur allt va första året, jag minns i stora drag men inga detaljer direkt. Kanske är det så sömnbristen påverkar mig, hur kul är det då? Att inte minnas Milous barndom sen när hon blir äldre.. Tur man dokumenterar saker på olika sätt så att man kan påminnas om det då åtminstone.
Vi har ställt hennes vagga som hon hade när hon va bebis i hennes rum i väntan på att orka frakta den tillbaka till mina föräldrar. Där satt hon och gunga en dag när jag kom in till henne.
 
Idag gick vi 50 minuter innan hon skulle vara på förskolan så att vi skulle slippa stressa. Tror ni hon hitta massor att kolla på idag? Nej inte speciellt mycket som hon va intresserad av en längre stund i alla fall. Tror ni grävmaskinen va kvar idag? Nepp. Tror ni hon gick med mig snällt och fint? Jajjemän.
 
Fick försöka dra ut på tiden helt enkelt så vi gick förbi affären en sväng och så stanna vi och kolla på en sopmaskin, 2 hundar och så kika hon lite på en lyftkran som vi också har på området för tillfället. 
 
Är det inte typiskt?
 
Helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig och sova en stund nu men jag vågar inte riktigt det då jag dels är rädd att försova mig och dels är jag rädd för att bli helt orkeslös när jag vaknar, om jag lyckas somna vill säga.
 
Men jag lägger mig och kollar på youtube tills det är dags att göra mig i ordning för jobbet så blir det lite vila i alla fall.
#sömnbrist, #trött, #tröttmamma,

Kommentera

Publiceras ej